כל אדם שרוצה להקים את האתר שלו, חייב להבין ולו באופן הבסיסי ביותר, כמה מונחי יסוד הקשורים לעולם האינטרנט, ואת הקשר ביניהם. חלק מאד מרכזי בבניית האתר שלכם הוא החלק של קניית דומיין. דומיין הוא הכתובת של האתר שלכם – ממש כמו www.ynet.co.il. כיום, אפשר גם למצוא אתרים עם דומיין בעברית כמו com.אתר באינטרנט.www . אם כן, הדומיין לא חייב להיות רק באנגלית, אלא יכול להיות גם דומיין בעברית.
מהצד השני, יש גם את הנושא של אחסון אתרים. נושא זה קשור לבחירת שרתים עליהם ישב האתר שלכם – האתר בעצם צריך לשבת על מחשב, שמקושר לרשת האינטרנט. המחשב הזה צריך להיות חזק יחסית, ולהיות שמור היטב – ולכן לרוב פונים לחברת אחסון אתרים, שלה שרתים ייעודיים לנושא.
אז מה כדאי לעשות קודם?
לא מעט אנשים שעושים את הצעדים הראשונים שלהם באינטרנט, תוהים האם כדאי להם קודם כל לבצע את התהליך של קניית דומיין, או שקודם עליהם לרכוש מקום בתוך שרת. חשוב לדעת שלסדר אין כל כך משמעות, ולא חייבים לעשות את שני הדברים מהר אחד אחרי השני. רוב החוזים עליהם תחתמו, בין אם מדובר על רכישת מקום ובין אם מדובר על רכישה של דומיין, יהיו תקפים למשך שנה לפחות. כך שאפשר לחכות אפילו חודש בין רכישה הדומיין לרכישת המקום על השרת – או ההפך.
עם זאת, באופן טבעי עדיף לא להתמהמה יותר מידי – שהרי אתם משלמים על הרכישה הזו. לעתים קרובות, אתם תוכלו לפנות אל חברה שתציע לכם את כל השירותים הללו במעין עסקת חבילה – גם רכישה של מקום על שרת, וגם רכישה של דומיין עבור האתר שלכם. כשאתם עושים זאת, שימו לב שאתם תמיד חותמים על שני חוזים שונים, שאין קשר ביניהם. כך תוכלו לעזוב את הדומיין ולבחור דומיין חדש, או לעבור לשרת אחר – ועדיין לשמור על הדומיין.
הנושא הזה נעשה עוד יותר קריטי, כשאתם רוצים להוסיף דומיין נוסף לאתר שלכם. לא מעט בעלי אתרים לא מסתפקים בדומיין אחד, ורוצים עוד דומיין מסיבות הגיוניות – כך אפשר לקדם שתי כתובות שבסופו של דבר מובילות לאותו אתר. לעתים הדומיין הנוסף אף יוביל לאתר בעל עיצוב שונה – הכל כחלק מאסטרטגיה עסקית.
להכיר את הנתונים האמיתיים
מדוע בעצם אנחנו מספרים לכם על דומיין ועל אחסון האתר שלכם, ומסבירים לכם שאין בהכרח קשר בין השניים? כדי שביום שבו תעבדו עם חברה מקצועית – תדעו שאתם זכאים להפריד בין השניים, ולא חייבים לרכוש את שני השירותים הללו. ברוב המקרים, למעשה רוכשים לעתים קרובות את הדומיין מחברה אחת – ובוחרים בשרת של חברה אחרת שתטפל בנושא. חשוב בכל מקרה שהחברה שמטפלת בשרת, תבצע את ההתאמה של הדומיין לשרת, על פי דרישה שלכם כמובן.