תפריט סגור

אחסון אתרים פרטי או שיתופי


עובדים על שרת פרטי או שיתופי?

בהליך של בניית האתר והקמתו, לא פעם אתם מתעסקים בנושא של קניית דומיין, ושואלים את עצמכם, האם אתם צריכים דומיין בעברית, איך להתאים אותו לשרת וכיו"ב. אבל רגע לפני שאתם בוחרים דומיין, כדאי גם להקדיש מעט תשומת לב לנושא של בחירת השרת. בעוד שהתהליך של קניית דומיין הוא די פשוט, לגבי בחירה של שרתים צצות לא מעט שאלות.

אחת השאלות המרכזיות שעולות היא, האם לבחור בשרת פרטי וייעודי או בשרת שיתופי. אלא שכדי לבחור, צריך להבין כמובן על מה מדובר.

המאפיינים של כל שרת

באופן עקרוני, שרת פרטי הוא שרת שיושב אצלכם או בחוות שרתים, ונועד אך ורק לאחסון של האתר שלכם. היתרון של שרת כזה הוא ברור – אתם אדונים לעצמכם, יכולים לאחסן כמות גדולה מאד של מידע, והכל מרוכז אך ורק אצלכם על השרת שלכם לא יהיה שיתוף ביחד עם אתרים נוספים, ולכן גם אפשר להימנע מבעיות של איטיות בגלישה. כמו כן, שרת פרטי מונע מצב שבו אתר אחד, גורם לתקלה בקרב אתרים נוספים שיושבים איתו על אותו שרת. מצד שני, העלות של שרת פרטי היא כמובן גבוהה יותר, ולכן אופציה זו מומלצת למי שצריך נפח אחסון גדול במיוחד. אופציה זו מתאימה, אם כן, לאתרים ספורים מאד ברשת הישראלית – אולי כמה עשרות לכל היותר. רוב האתרים לעומת זאת, יעשו בחוכמה אם הם יבחרו חבילות אחסון אתרים של שרתים משותפים, או במילים אחרות – שירותי hosting.

הכוונה היא לאירוח של האתר שלכם על שרת משותף. השרת המשותף, כשמו כן הוא – משותף לכמה אתרים, ואתם לא ממש יודעים מי יושב יחד אתכם על השרת (אפשר לעשות זאת אגב, באמצעות כלי מיוחד של גוגל). השרת המשותף איטי יותר מהשרת הייעודי, אלא שבשורה התחתונה, זה משפיע רק על אתרים עצומים בגודלם. על 98% מהאתרים הישראלים זה לא משפיע בכלל.

חשוב לזכור שבכל מקרה, בין אם אתם בוחרים שרת פרטי ובין אם אתם בוחרים שרת שיתופי, תמיד כדאי לבחור בחברה מקצועית שתוכל לנהל את השרת שלכם בחוות השרתים. אתם תצטרכו בכל מקרה לקבל את התמיכה המתאימה לאורך כל השבוע, ואתם גם צריכים צוות טכני זמין עבורכם, במידה ואתם מזהים תקלה באתר. מבחינה זו, אם אתם ממשיכים להתלבט בין שתי האופציות, תוכלו להתייעץ עם החברה המקצועית שאליה תפנו, והיא תבחן את האתר שלכם, ותראה איזה שרת יעיל יותר עבורכם – עבור רוב האתרים חשוב לציין, שרת שיתופי בהחלט יכול להספיק.

האפשרויות הן מגוונות

ראוי כמובן לדעת, שכשאתם בוחרים שרת, לפני או אחרי שביצעתם קניית דומיין של דומיין בעברית או בלועזית, אתם יכולים לברר כמובן פרטים על חוות השרתים עצמה. אם יש לכם קצת ידע בתחום, מותר לכם לדרוש בהחלט לקבל מידע על החומרה – האם אלו שרתים של לינוקס או ווינדווס, כמה אתרים יושבים על כל שרת, מהי מהירות התעבורה וכיו"ב. כך אחסון אתרים פרטי או שיתופיתוכלו לבחור את השרת השיתופי הטוב ביותר עבורכם.פתיחת/סגירת תפריט: Content Builder

תפריט נגישות